Flatland / Επιπεδοχώρα
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Χαιρετιμοί απο το Θαλής και φίλοι στον Ευριπίδη

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Χαιρετιμοί απο το Θαλής και φίλοι στον Ευριπίδη Empty Χαιρετιμοί απο το Θαλής και φίλοι στον Ευριπίδη

Δημοσίευση  heliotropio Τρι 6 Μάης 2008 - 19:08

Συχγαρητήρια για την προπάθεια σας.

Ειμαι διαχειριστης στο blog, Θαλής και Φίλοι στον Ευριπίδη.

Αν θελετε οποιαδήποτε βοήθεια πολύ ευχαρίστως θα κάνουμε οτι μπορούμε.

Επισκεφθηκα το forum της επιπεδοχώρας.

Προσπάθησα να γραφτώ και έχω δυσκολίες στην εγγραφή.
Το email επιβεβαίωσης αργησε καμιά ωρα να έρθει. (!)

Να κάνω μερικές παρατηρήσεις απο αυτά που είδα αρχικά.

1. Καλό είναι μια λέσχη ανάγνωσης να έχει και ένα ζωντανό κομμάτι. Δηλαδή ζωντανές συναντήσεις. Αυτός είναι ένας πηρύνας και για οποιαδήποτε on line συνεχειά του.

2. Σας λείπει απο το φορουμ μία ενότητα που να λέει τι ειναι η λέσχη σας, πως λειτουργεί και πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας εκτός απο το φορουμ. (Δες το δικόμας εισαγωγικό σημείωμα- το πρώτο ποστ). Δεστε μήπως ενά σύντομο περιγραφικό κείμενο μπορεί να μπεί κίτω απο την επικεφαλιδα μόνιμα)

2. Επειδή έχω διαχειριστεί και forums, ένας συνήθης κίνδυνος είναι να κατανήσει μια μικρή "σεχτα" ολίγων φωτισμένων. Γιατί η διαδικασία εγγραφής; Δεν παραμονευουν όλοι οι χάκερς να χαλάσουν ένα forum με αντικέιμενο την μαθηματική λογοτεχνία. Μία πιό ανοιχτή διαδικασία θα δευκόλυνε πολύ στην μαζικοποίηση της λέσχης. Παρά τη διάδοση των υπολογιστών ο κόσμος είναι ακόμα τεχνοφοβικός. Μην βάζετε λοιπόν ακόμα ένα εμπόδιο στην συμμετοχή. Σκεφθείτε το πολύ σοβαρά. Οι όποιοι κίνδυνοι (που δεν ειναι και πολλοί) αντιμετωπίζονται με καλό administartion/ moderation.

Αυτά τα ολίγα, πρός το παρόν.

Και πάλι συγχαρητήρια και καλη συνέχεια.

heliotropio
Νέος Πολίτης Επιπεδοχώρας
Νέος Πολίτης Επιπεδοχώρας

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/05/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Χαιρετιμοί απο το Θαλής και φίλοι στον Ευριπίδη Empty Απ: Χαιρετιμοί απο το Θαλής και φίλοι στον Ευριπίδη

Δημοσίευση  tsimuha kamikazi Τρι 6 Μάης 2008 - 20:17

Καλησπέρα heliotropio,

κατ'αρχήν χαιρόμαστε πολύ που σε έχουμε στην παρέα μας.

Έχω επισκευθεί το blog σου ουκ ολλιγες φορές και το έχω link στο Blog μου μαζί με μερικά ακόμη σχετικά Blogs.

Εννοείται πως θα θέλαμε βοήθεια. Ο καθένας συμβάλλει στο βαθμό που μπορεί. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και ιδέες... Είμαστε ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, οπότε ψάχνουμε ακόμη με ποιόν τρόπο ακριβώς θα λειτουργήσει η λέσχη μας.

Σχετικά με τα προβλήματα της εγγραφής, είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μου, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα και δεν το ελέγχω άμεσα.

Για τις παρατηρήσεις :

1. Σίγουρα θα ήταν καλό να είχαμε και "ζωντανές" συναντήσεις, ακόμη όμως βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο, δεν γνωριζόμαστε και είμαστε από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Άλλωστε δημιουργώντας μια Online λέσχη καταφέρνουμε να μηδενίσουμε τις αποστάσεις, χάνουμε όμως σε αμεσότητα. Μια μέση λύση θα ήταν να κανονίζαμε συναντήσεις μέσω internet αλλά σε πραγματικό χρόνο. Ας πούμε σε chat ή ακόμα και με webcams... Ίσως...;

2. Έχεις δίκιο, θα το φροντίσω.

3. Η διαδικασία εγγραφής δεν έχει σκοπό να ξεφύγουμε από τους χάκερς. Άλλωστε ακόμη και αν ένας χακερ είχε παιδικά τραύματα από τα μαθηματικά η τη λογοτεχνία και ήθελε να μας κάνει κακό, θα κολλούσε στην εγραφή ;
Το όλο σκεπτικό είναι να είμαστε μία κοινότητα, να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε ανα πάσα στιγμή (ένα nickname έστω, στην εγγραφή δε δηλώνεις τίποτα ιδιαίτερα προσωπικό) και να αποφύγουμε κακόβουλους επισκέπτες.
Γιατί ο καθένας να μπορεί να γράφει ανώνυμα ;
Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το θέμα, γιατί να μη γίνει μέλος και να τον γνωρίσουμε ;
Γιατί η εγγραφή να αποτελεί εμπόδιο στη συμμετοχή ;
Απάντησέ μου και πες μου πως το βλέπεις από τη μεριά σου, θα ήθελα να το συζητήσουμε.

tsimuha kamikazi
Τετράγωνο
Τετράγωνο

Αριθμός μηνυμάτων : 100
Ημερομηνία εγγραφής : 28/04/2008

https://flatland.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης